SUBSTANTE DAUNATOARE

ATENTIE LA NOILE SUBSTANTE DAUNATOARE

BY MARIO MICHELANGELO STROMILLO Ph.D.,M.D.

NESFARSITA LACOMIE UMANA FACE CA INDUSTRIILE SA PRODUCA O VARIETATE DIN CE IN CE MAI MARE DE SUBSTANTE PERICULOASE PENTRU METABOLISMUL OAMENILOR, DEVENITI DIN CE IN CE MAI VULNERABILI SI MAI SLABI

     Cea mai periculoasa dintre otravurile pe care le incriminam aici, este BENZENUL, din care se gasesc mici cantitati in multe produse alimentare, in cosmetice, in vopsele si in diferite produse chimice pentru ingrijirea casei si in medicamente: legea permite.

  Se respira si in aerul oraselor, intoxicat cu benzina “verde” nearsa sau folosita in motoare fara catalizator. Poate si din cauza asta taranii nu au pretinsa SIDA, sau poate pentru ca si ea a aparut de cand a aparut asa-zisa benzina “verde”. Mancand lucruri simple si naturale, fructe si legume proaspete, nu se absoarbe nimic nociv. Dar imediat ce din varii motive, organismul este slabit, cantitatile de benzen absorbite nu mai sunt eliminate si se acumuleaza in timus. Timusul incepe sa fie intoxicat si nu mai dirijeaza utilizarea celulelor CD 4, care incep sa scada : imunitatea este compromisa apoi distrusa definitiv.

    La fel materialele plastice, cum ar fi PCB care este un mare dusman al imunitatii, dar tragedia nu se termina aici; mai exista inca cel putin doua duzini de produse care nu sunt oficial inscrise pe lista celor toxice, dar sunt inghitite, poate zilnic, fie si numai in cantitati mici, cum se intampla cu solventii si metalele care timd sa se acumuleze in ficat, rinichi si creier. Pentru motive de neanteles, cam toti detergentii pentru spalarea farfurilor, contin periculosul PCB.

Micotoxinele, o problema niciodata mentionata de medicin industriala. Multe alimente fermentate ca berea, de exemplu, biscuitii, fructale uscate, etc, sunt in mod constant intoxicate; dar ce este cel mai rau este ca si toate cerealele, cartofii, verdeturile proaspete sunt intoxicate de doze foarte mici de micotoxine, adica otravuri produse de mucegaiuri: antibioticele sunt numai o mica parte dintre acestea. Micotoxinele sunt, pe termen lung, otravuri puternice pentru ficat si probabil chiar ele sunt cele care deschid calea pentru acumularea benzenului (= pretinsa SIDA) sau a izopropanolului, numit si alcool propilic (=cancer); mucegaiurile se elimina la preprare termica dar toxinele lor nu; sunt mult mai rezistente dar din fericire micotoxinele se elimina cu vitamina C, chiar si cea artificiala-de sinteza chimica- dar va sfatuim sa n-o folositi in cantitati mari pentru ca si ea este intoxicata de solventi, metale si reziduuri de fabricatie, ca de altfel orice alt produs farmaceutic sau industrial.

 Doze de 0,5 – pana la 1 gram/zi sunt prudente. Cateva migdale pe zi au un efect similar; se pot manca inmuiate in apa pentru a putea fi usor cojite.

Nu exista inca dovezi dar avem motive serioase sa credem ca acesta ar putea fi mecanismul care s-ar apropia cel mai mult de starea reala de SIDA:

 1- organismul este slabit cu solventi, intoxicat cu substante diverse si micotoxine;

2- benzenul (in timus) sau isopropanolui (in ficat), sau alti solventi care se acumuleaza in in vreun organ in prezenta altor substante intoxicante si il slabesc;

3- intr-un organ slabit apar si se imnultesc paraziti si aici incepe o boala foarte grava pe care medicii, daca o vindeca este doar o intamplare;

 Prezenta si actiunea distructiva a parazitilor pare sa fie eficient sprijinita de substantele toxice, de solventi si metale care azi par mult mai periculoase decat orice s-a crezut pana acum : sunt periculose chiar la nivel foarte scazut, mult mai putin de o miliardime de gram. Iata cauza insistentelor noastre de a evita orice aliment sau cosmetic industrial.

 Singurul solvent inofensiv (in cantitati rezonabile, deci scazute) este alcoolul etilic din vin. Toti ceilalti solventi, de la benzen si pana la izopropanol, in stare pura sau derivati, trebuie, categoric, evitati. Sa nu se atinga macar alcoolul denaturat si nici sa nu i se inspire vaporii; contine etilmetilchetona si alti solventi.

Exista posibilitatea de a avea in organism solventi fara a avea paraziti: pot exista praziti (in principal intestinali) fara prezenta solventilor dar in general, se ajuta unii pe ceilalti.

 Acolo unde sunt solventi sau metale grele, care au tendinta de a se acumula preferential, intr-un organ sau altul, trebuie precizat ca acel organ era deja slabit sau va fi categoric slabit datorita acumularii lor si atunci parazitii il vor ataca mult mai usor. Atunci cand exista un cancer la plamani, este posibil ca el sa nu se datoreze atat fumului cat degradarii induse de fum, ceea ce apoi faciliteaza localizarea parazitilor in acel loc, mai curand decat in altul. Statisticile afirma de altfel foarte clar ca in zone foarte poluate industrial, cu sau fara tututn, populatia se imbolnaveste de aceleasi boli. (exista inca o problema care priveste tutunul, saturat si el de aditivi, micotoxine si produse chimice. In India se fumeaza un tututn foarte simplu si natural mult mai putin nociv)

Atunci cand in organism exista benzen –care as cum am spus se acumuleaza in timus- aceasta acumulare atrage cu usurinta putin cunoscutii virusi cu proteina 24, (frecventa de rezonanta 365 KHz) si mai devreme sau mai traziu, daca situatia este grava, se localizeaza si”Fasciolopsis buskii”

Acest virus discret si putin periculos este totusi cel care ar trebui sa fie privit ca apropiat pretinsei SIDA, dar nimeni pana acum nu a studiat cu seriozitate lucrurile in acest domeniu.

Este inutil sa spunem ca inlaturarea toxinelor si parazitilor inseamna inceputul vindecarii, chiar lente. (exista complicatii care nu se cunosc si alte probleme sau patologii colaterale si oportuniste) dar se apuca cel putin un drum corect. Dintre metalele grele despre care s-a vorbit pana acum putin sau aproape nimic.Urme chiar microscopice neasimilate biologic sunt recunoscute de organism ca fiind otravuri imediat ce cantitatea lor depaseste capacitatea (slaba si lenta) organismului de a le elimina; dintre cele mai priculoase este mercurul, prezent din abundenta in amalgamele dentare. Sunt doze mari de mercur si in vaccinuri –si este un tip de mercur foarte toxic ce ramane in rinichi si in ficat mai multi ani inainte de a putea fi partial eliminat.

Aceasta este cauza aparitiei a 90% din boli (afirma medicii asiatici care -asa cum se stie – sunt foarte seriosi si scrupulosi)

 Mercurul este prezent si in pampersii pentru nou nascuti si personele cu incontinenta urinara, in fitofarmaceutice (mercaptan si in alte produse; are tendinta de a se acumula in prostata, uter, ovare (invitatie la aparitia cancerului)

Nici aurul nu este atat de nevinovat; pare ca se acumuleaza in pancreas.

Beriliul, mai putin obisnuit azi decat atunci cand se folosea carbunele fosil, pare sa se acumuleze intr-o anumita parte a creierului, provocand tendinta catre alcoolism

 Cadmiul prezent, ca impuritate, in zinc este si el foarte toxic.

 Tungstenul devine comun: provine din prajitoarele de paine si rezistentele electrice incalzite la rosu.

 Platina, necunoscuta ca toxicitate pana nu demult, devine comuna datorita tevilor de esapament catalitice.

 Si plumbul este foarte comun; iar cuprul, in mod special in Italia (struguri, vin, zarzavaturi, toate stropite cu verde de cupru).

Metalele rare, nu mai sunt atat de rare de cand sunt prezente in atatea medicamente, fiind folosite in procesul de productie sau ca si catalizatori ai reactiilor chimice.

Nichelul si cromul sunt mereu prezente: alimente preparate in recipienti de otel “inoxidabil “ care se oxideaza putin dar oricum, se oxideaza.

Apoi etc.  tacamurile, tot din materile inoxidabile. Doze mari de crom si nichel sunt prezente in toti detergentii, in cauciuc, elastic,

Atunci cand exista probleme la prostata este bine sa se elimine toate cele mentionate si sa se folosesca tacamuri de plastic –dar nu pentru alimente calde. Intoxicatiile cu solventi sunt mereu in crestere in lumea moderna, dar intoxicatiile cu metale grele au fost destul de comune si in trecut, cand omul era tot atat de ignorant ca si omul modern. Scheletele persoanelor care au trait cu mii de ani in urma contin procente din aceste metale. Se pare ca daca imparatii romani ca si Nero sau Calligula erau nebuni, vina era a modei de a bea vin pastrat in recipienti de plumb. Erau pur si simplu otraviti cu acetat de plumb care da vinului un gust mai catifelat dar care este extrem de toxic. Dupa doua mii de ani suntem aproape tot atat de ignoranti cu privire la adevaratele pericole ale consecintelor modelor recente.

Stiinta va fi facut unele progrese dar lacomia mercantila a crescut infinit mai mult.

La drept vorbind, indiferent cat sunt de toxice aceste otravuri la nivel biologic, in opinia noastra, mai periculoase sunt cele mentale. Dar despre sta vom vorbi cu alta ocazie.

 Oricum, ramane faptul ca aceasta civilizatie moderna si tehnologica pe care omul a creeat-o, aduce cu sine o multime de obiceiuri fara a cantari in nici un fel adevaratele consecinte pe termen scurt sau lung, si fara ca stiinta sa fie capabila sa ne avertizeze de anumite pericole, in ciuda faptului ca abunda instrumentele sofisticate, de mare precizie. Sa luam un exemplu: sunt frecvente cazurile de suicid si comportamente irtionale in randul actorilor si cantaretilor celebri. Cine poate spune ca aceste comportamente nu deriva din vopselele de par pe baza de amoniac (care perturba functionarea creierului si provoaca insomnie, care mai apoi se incearca a fi inlaturata cu medicamente periculoase); sau sunt intoxicati pe termen lung cu produsele si mai toxice continute in cosmeticele speciale sau comune (folosite inclusiv de barbati).

O alta serie de toxine putin cunoscute sunt micotoxinele, adica toxinele si substantele produse de ciuperci si mucegaiuri microscopice.

Cu anumite exceptii, ele n au un rol direct determinant in bolile moderne, SIDA sau oricare eltele. Dar rolul lor este cu siguranta indirect si ele sunt probabil, cele care tind sa modifice si sa altereze flora bacterina intestinala si sa slabeasca sa sa imbatraneasca rapid ficatul care apoi nu va mai fi capabil sa elimine solventii.

 Micotoxinele contamineaza in doze foarte scazute, toate alimentele dar in special cerealele, cartofii, fructele uscate , biscuitii, zaharul integral, orezul integral, melasa, berea ieftina; ele sunt distruse numai de vitamina C naturla, din verdeturi si chiar de cea industriala, daca se da atentie dozajului , pentru ca si ea poate fi contaminata de metale si solventi.

Unele micotoxine, ca Alfatoxina B-de exemplu- sunt printre cele mai puternice otravuri existente in natura. Altele sunt mai putin toxice, dar le inghititi in cantitati mari si le platiti cu pret mare : ne referim la antibiotice. Se gasesc micotoxine si in alimentele mai putin proaspete, in special in verdeturile tinute una sau mai multe zile in frigider. Folositi-le cat mai putin.

Chiar frigiderul trebuie tinut in locuri aerisite pentru ca freonul pe care il pierd frigiderele si aparatele de aer conditionat este mult mai periculos decat se credea pana de curand.

 Bolile xcare pot fi imputate micotoxinelor sunt putin frecvente dr imposibil de inteles bine: o serie dintre ele o reprezinta unele forme de nebunie, preudo-epilepsia sau delirul religios (vezi Micotoxinele cerebrale de Stromillo); Sunt si alte toxine si substante produse de microbi si mucegaiuri: un microb numit Sigella produce toxine forte puternice contra sistemului nervos . Rezultatul sunt paraliziile si sleroza multipla; comuna Candida, cand ajunge in intestin secreta alcool; si mai pot fi si altele, mai putin cunoscute.

Evident, stiinta moderna nu stie sau se face ca nu stie, nimic din toate astea, nu o intereseza pentru ca nu produc bani, ii convine sa ramaneti ignoranti si semibolnavi pe viata.

Tot ce ati aflat pana acum sunt incredibile descoperiri efectuate de Fundatia Medicala din Timisoara: imaginati-va ce ar trebui sa descopere marile institute de cercetare care inghit anual miliarde de Euro sau dolari.

Ar fi bine sa va activati si sa impuneti producatorilor sa scrie pe etichete nu doar afirmatii vagi de genul “produs biologic” ci clare ca “nu contine solventi, metale sau micotoxine ” in cantitati mai mari de o milionime de gram, sau lapte fara somatropina sau hormoni similari (care maresc productia de lapte dar de slaba calitate. Atunci poate ati putea avea incredere in alimentele pe care le consumati.

 Este de preferat sa ne intoarcem voluntar in Evul Mediu decat sa toleram aceste otravuri datorita indolentei noastre si prostiei si lacomiei producatoruilor care ne manevreaza dintotdeauna.

Trebuie sa se dea multa atentie unui microorganism – s-ar putea spune – discret si inofensiv pe care l-am intalnit la persoanele pe care le-am examinat si care este posibil sa se asemene cu faimosul virus HIV, dar care este inofensiv de unul singur.

 Pare ca este usor de gasit atunci cand timusul este compromis, adica intoxicat de benzen si intesat cu larve de Fasciolopsis buskii, dar dispare singur, in cateva zile, imediat ce timusul este insanatosit. Nu se stie inca daca este pus in evidenta cu faimosului test de seropozitivitate; aici, in Europa gandim mai curand ca nu, dar mai sunt inca atatea de descoperit ! In starea actuala nu stim mare lucru despre rolul malonatilor in medicina clinica. Acesti malonati sunt un graup de substante naturale (acid maleic, acid malonic si altii) care tind sa blocheze metabolismul, blocheaza asimilarea calciului si fierului, provoaca diverse deficiente, cum ar fi vitamina B12 si diversi aminoacizi ca melatonina; nu se stie poate totul despre rolul lor, despre inhibitorii lor naturali dar par de evitat pentru ca incetinesc si mai mult procesele biologice ale persoanelor infectate si intoxicate.

Sunt substante prezente in mod normal in vegetale dar se gasesc si in lapte.

Malonatii sunt combatuti prin evitarea consumului sau cel putin prin reducerea cantitatii, sunt blocati de vitamina C si printre altele, de acidul maleic din mere, care este de preferat sa fie mancate coapte. Cercetarea referitoare la aceste substante este inca la inceput si mai sunt multe de descoperit.

 Propunem o scurta lista de alimente care contin malonati:

laptele: sa se consume crud si cu un mic adaos de vitamina C;

rosiile si produsele derivate : contin si ele malonati; credem ca trebuie consumate in cantitati reduse, numai coapte in conditii naturale, pe vrej si niciodata in afara sezonului;

 ceapa: este de preferat cea alba; sa se controleze bine daca vegetalele au o culoarea diferita in anumite zone ceea ce ar indica compozitia biochimica alterata;

 Morcovii au o toxicitate redusa si sunt foarte buni pentru cazurile de micoza interna sau externa dar nu este nevoie sa se exagereze. Cea mai buna parte este cea mai putin agrealila, cea din vecinatatea frunzelor, nu varful. Inlocuiti fasolea uscata cu lintea rosie care are un timp de fierbere foarte scurt.

Portocalele : sa se consume putin, in sezon si intotdeauna departe de mesele la care se consuma vreun aliment fainos. Aceeasi recomandare pentru combinatia dintre orice fruct acru si ananas, din care nu trebuie consumata sau supta partea centrala care contine substamnte destul de iritante.

Caise, dovlecei si fructe exotice ca mango si papaia contin si ele malonati.

Ultima recomandare ; atentie la apa “potabila” prea calcaroasa care evident, dauneaza rinichilor. Sa ne amintim ca pentru om, calciul util este numi cel care a fost asimilat biologic de un vegetal sau un animal si chiar si asa se absoarbe destul de putin si numai in prezenta grasimilor. Lucram pentru a descoperi toxicitatea directa sau prin intermediul plasticului (peturile) din care sunt facute sticlele, in special cele pentru apa minerala. Urmariti site-ul nostru pe internet si imediat ce vom fi in masura va vom transmite informatile verificate. Va ramane pana atunci dilema : sa va distrugeti rinichii cu calcarul si cu clorul din apa sau tot organismul cu plasticul…obisnuitele dileme pe care ni le impune lcomia umana.

5 Comments »

  1. 1
    mirela Says:

    la urma urmei toate alimentele contin substante toxice.dar cu ce sa traim.mie miau descoperit alergie la nichel ,cobalt,crom si parfumuri.deci eu nar trebui sa mai maninc nimic,sa traiesc cu aer,ca si carnea contine vitamina b12 in care se gasesc sarurile de cobalt.nu am mai mancat rosii,ciocolata ciuperci si alte alimente care se zice ca au nichel.si imi ies mereu pe mine umflaturi care ma maninca si ma si dor.mi se umfla ochii,buza.folosesc detergentii eco,dero fara nichel ,fara parfum,gel de dus si sampon fara nichel si parfum si tot numi trece,sunt din ce in ce mai rau.si nu consum atata nichel.cum poti sa devi deodata alergic la metale?eu nu pricep de unde vn metalele astea in alimente,asa deodata,cum toata viata ai mancat de toate si nai avut nimic si dintro data devii alergic la metae si nu poti sa mai manici nimic,

    • 2

      Draga Mirela,sincera sa fiu nu stiu ce raspuns sa-ti dau pt ca si eu am aceiasi problema,nu stiu ce sa mai manac pt ca toate alimentele par modificate genetic…asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau,dar astept cu mare interes ,sa-mi spui si mie cand o sa gasesc tu solutia.Te pup si -ti doresc sanatate si sa scapi de alergii.Doamne ajuta!!!

  2. 3
    cristina Says:

    si eu sunt alergica la crom si cobalt si deja mi-am distrus palmele,sunt toata rani,nu mai suport am alergia asta de peste 10 ani si am avut-o peste tot.singura solutie este Dumnezeu,doar El ne poate scapa de ea,cu post si rugaciune sunt sigura ca ma va scapa de ea.sanatate multa !

  3. 4
    miry Says:

    Fratilor sunteti de-a dreptul iditi….cum dracu credeti voi ca am putea trai fara toate astea?…vreti sa ne intoarcem in evul mediu dar nu ati putea trai nici macar o zi fara tehnologia actuala…va propun sa va retrageti in paduri, sa va hraniti cu frunze necontaminate, sa stati dezbracati deoarece hainele sunt periculoase….si mai vreti si donatii pt ce???? pt cretinitatile astea…mai bine omorati-va ca datorita voua evoluam atat de greu…

  4. 5
    miry Says:

    Fratilor sunteti de-a dreptul IDIOTI….cum dracu credeti voi ca am putea trai fara toate astea?…vreti sa ne intoarcem in evul mediu dar nu ati putea trai nici macar o zi fara tehnologia actuala…va propun sa va retrageti in paduri, sa va hraniti cu frunze necontaminate, sa stati dezbracati deoarece hainele sunt periculoase….si mai vreti si donatii pt ce???? pt cretinitatile astea…mai bine omorati-va ca datorita voua evoluam atat de greu…


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: