ALIMENTATIA NATURISTA

Alimentatia naturista
       Aceasta carte recomanda alimentele naturale pro­ve­nite din plante cultivate pe soluri îngrasate cu îngrasa­minte naturale, nechimizate, fara pesticide, precum si car­ne, peste, lactate, oua provenind de la animale hranite na­tu­ral si nehormonizate. Exclude de pe lista alimentelor recomandate produsele alimentare tratate cu aditivi ali­men­tari sau înalt prelucrate, cum ar fi: margarina, zaha­rul, bauturile racoritoare chimizate, mezelurile, laptele praf, uleiul rafinat, preparatele instant, cerealele expan­date, dulciurile intens zaharate, aromatizate si colorate sintetic etc.
     Lista aditivilor alimentari (E-uri) aprobati de diferite tari este foarte mare (cca. 1200). Dintre acestea mentionam ca deosebit de nocive: acidul ortofosforic (E338), acidul formic (E236), formaldehida (E240), acidul sulfuric (E513), acidul acetic glacial (E260), acidul benzoic (E210), acidul clorhidric (E507), benzoatul de sodiu (E211), tartrazina (E102), carmin (E120), metabisulfitul de potasiu (E224), acidul citric (E330), glutamatul de sodiu (E621) s.a.
     De regula, dupa un numar de ani de folosire a acestor aditivi se ajunge la concluzia ca sunt daunatori sanatatii, se interzic si se aproba altii, cu care, dupa câtiva ani, se procedeaza la fel.

 

Ce este si ce nu este terapia naturista
  Medicina naturista este un concept si un ansamblu de metode terapeutice care foloseste ca remedii substantele naturale.
Consideram ca izolarea principiilor active din plante si folosirea lor ca atare nu corespunde principiului medicinii naturiste si astfel de medicamente nu le putem considera ca facand parte din arsenalul farmaceutic naturist.
 
Notiunea naturist a rezultat din radacina natur, care se refera la natura, natural si sufixul ist, care exprima conceptia despre.
Sintagma medicina naturista este mai cuprinzatoare decat terapii naturiste si arata abordarea foarte personalizata a fiecarui bolnav.
 
  O vreme indelungata medicina naturista s-a bazat exclusiv pe experienta empirica, care, desigur, are valoarea ei practica deosebita, in sensul ca proba timpului este criteriul principal de acceptare a unui remediu.

Terapiile naturiste sunt :

» Fitoterapia
» Homeopatia
» Balneofizioterapia
» Kinetoterapia
» Apiterapia
» Dietoterapia
» Silvaterapia
» Aromaterapia

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: