ANANASUL-stopeaza raspandirea celulelor canceroase in organism si intareste sistemul imunitar.Bromelina este un ferment digestiv care ii asigura ananasului proprietati deosebite. Este singurul fruct care o contine, conferindu-i proprietatea de a ajuta la purificarea sangelui, la digestia rapida a alimentelor si la reducerea inflamatiilor.

Ananasul reduce inflamatiile

Este un fruct deosebit de sanatos, pe care il consumam din pacate destul de rar, si atunci mai mult ca pe o trufanda Ca si bananele sau portocalele, ananasul se cultiva numai in zonele calde. Originile lui sunt in America de Sud (Brazilia si Paraguay), bastinasii numindu-l „nanai, adica fructul delicios. De aici a fost adus in Europa Occidentala de Cristofor Columb, devenind un simbol al bogatiei pentru europenii renascentisti, fiind considerat apanajul regilor. Numai nobilii extrem de bogati puteau intra in posesia unui ananas, pe care il expuneau la loc de cinste in casele lor. Astazi este un adevarat simbol al ospitalitatii (similar painii cu sare de la noi) in insulele exotice, precum Hawaii.

Enzima miraculoasa

In afara gustului delicios, ananasul se remarca prin calitatile sale nutritive. Contine toata gama de vitamine, acid citric, acid malic, iod, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, mangan, sulf, fier, zaharoza, glucoza, celuloza si bromelina. Bromelina este un ferment digestiv care ii asigura ananasului proprietati deosebite. Este singurul fruct care o contine, conferindu-i proprietatea de a ajuta la purificarea sangelui, la digestia rapida a alimentelor si la reducerea inflamatiilor. Actiunea enzimei inhiba un numar mare de agenti inflamatori, stopeaza raspandirea celulelor canceroase in organism si intareste sistemul imunitar. De asemenea, ananasul are o puternica actiune antioxidanta, motiv pentru care este recomandat in arterioscleroza, boli ale inimii, astm, artrite reumatoide, afectiuni ale colonului. De asemenea este nutritiv, stomahic, dezintoxicant, diuretic, intareste sistemul imunitar, sporeste potenta sexuala si incetineste procesul de imbatranire. Este recomandat a fi consumat regulat in anemii, obezitate, intoxicatii, guta, litiaza, demineralizare, sinuzite acute.

Ananasul in bucatarie.

Ananasul este unul dintre putinele alimente care ajuta la scaderea in greutate, fara a provoca anemii. Bromelina pe care o contine are calitatea de a digera in numai cateva minute de 1000 de ori greutatea ei de proteine, iar vitaminele si mineralele mentin vigoarea organismului. Continutul caloric este unul scazut: 50 de calorii la 100 de grame de fruct. Aceste calitati il recomanda pentru curele de slabire. Ananasul isi gaseste astazi o multitudine de intrebuintari: in industria medicala, in saloanele de frumusete, in arta decoratiunilor. Si, desigur, in bucatarii unde este preparat intr-o multitudine de feluri, de la cockteil-uri la pizza. Iata o reteta usor de preparat in bucatariile noastre. Ingrediente necesare: 200 de grame de orez, un ardei gras verde si unul rosu, o rosie, cateva felii de ananas din compot, salata verde, sare, ulei, zeama de lamaie si otet. Mod de preparare: orezul se fierbe, iar dupa ce este gata se pune intr-o strecuratoare si se toarna apa rece peste el (procedeul similar pastelor fainoase). Ananasul, ardeii si rosiile se taie cubulete si se amesteca cu orezul fiert, sarea, putin ulei, zeama de lamaie si un strop de otet (dupa gust). Se amesteca bine compozitia si se pune pe un platou, pe care am asezat salata verde taiata. Este o salata dietetica si foarte hranitoare.

1 Comment »

  1. 1
    paulista Says:

    Sunt convins de virtutile ananasului, dar din pacate nu este accesibil multor oameni cu probleme graver de sanatate si posibilitati financiare limitate. Asa ca…Dumnezeu cu mila pentru multi suferinzi. Le ramane apa, care, consumata dupa unele recomandari, poate face minuni.
    Totusi, preocuparile dvs. de a informa marele public,sunt mai mult decat laudabile. Felicitari!


RSS Feed for this entry

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: