DANTURA-tooth truth

Chirurgul stomatolog Frank Jerome-“TOOTH TRUE”

Cereti o radiografie panoramica inainte de tratament. In ea trebuie sa se vada toata gura,inclusiv maxilarul si sinusurile.(Acest lucru ii permite doctorului sa vada dintii afectati, fragmentele de radacina, bucatele de mercur incastrate in os si infectiile profunde).
Filosofia tratamentului dentar este ca dintii trebuie salvati cu orice mijloace disponibile, utilizand materialele cele mai dure si mai rezistente.Efectele toxice pe termen lung sunt prea putin luate in consideratie.
O filosofie mai rezonabila etse aceea ca niciun dinte nu merita salvat daca dauneaza sistemului imunitar.

Se stie de cateva decenii ca pana si materialele solide permit eliberarea componentilor lor solubili.Acesta este motivul pentru care acum se adauga FLUOR in plombe: este asteptat sa se infiltreze. Cand plombele contin substante toxice sau componenti toxici,cum ar fi uretanul,acidul maleic sau un azo-colorant,acestia se vor infiltra si ei. Si ii descopar in tumorile celor ce sufera de cancer.
Nu exista materialul dentar perfect.Cea mai buna plomba este sa nu ai niciodata nevoie de una.Stomatologii care folosesc metodele alternative sunt in fruntea miscarii pentru interzicerea mercurului in materialele dentare.Trebuie interzis nu doar mercurul ,ci toate metalele.
Eu recomand folosirea unei solutii diluate cu iod alb pentru sterilizarea alveolei,in locul antisepticului comercial.Sase picaturi intr-un sfert de ceasca de apa de la robinet constituie duficienta solutie pentru curatarea mai multor cavitati sau alveole.Este buna si apa sarata.
Multe din metale sunt carcinogene: nichelul, cromiul, cobaltul,vanadium,cupru.

Daca stomatologul dvs nu urmeaza toate procedurile necesare, atunci trebuie sa gasiti unul care face acest lucru. Iata intrebarile pe care trebuie sa le puneti atunci cand sunati la un alt cabinet stomatologic:
Puneti plombe cu mercur?(raspuns corect este NU. Daca fac acest lucru, nu vor fi destul de constiinciosi pentru a realiza corect lucrarile de indepartare.)
Faceti obturatii de canal?(Raspunsul corect este NU.Daca fac acest lucru inseamna ca nu inteleg stomatologia alternativa corecta)
Tratati cavitatile ?(Raspunsul corect este DA. Prin curatatre.)Cavitatile sunt simple gauri ramase in osul maxilar dupa extragerea incompleta a unui dinte. O alveola curatata corect dupa extractie se va vindeca si se va resintetiza tesut osos. De regula, stomatologii NU curata dupa extractie alveola de tesuturile remanente sau osul infectat. Rezultatul este o alveola uscata(o alveola infectata grav). Aceste alveole nu se vindeca complet niciodata. Cavitatea poate fi acolo si dupa 30 de ani dupa o extractie. Aceasta este o forma de osteomielita,adica infectia osului.
Inalaturati insertiile de amalgam?(insertiile sunt bucatele de mercur ramase in tesutul gingival sau care s-au instalat in osul maxilar atunci cand acesta a fost expus temporaar in decursul lucrarilor stomatologice)-Raspunsul corect este DA

Fololsiti dispozitiv de marire a imaginii sau o camera video ori un monitor pt a localiza insertiile?
• nimic nu e mai eficient ca iodul pt sterilizat.Curatarea dintilor se face cu abraziune cu aer,folosind bicarbonat de sodium in locul oxidului de aluminiu.Bicarbonatul de sodiu se combina perfect cu oxidul de metal din micile sparturi si lucreaza perfect pentru a curate in urma amalgamului.Aminiti-va ca trebuie sa astepati pana se vindeca gingiile inainte de a apela la abraziunea cu aer a dintilor din fata;alminteri, in rani ar putea intra mici particule.Dureaza de la patru pana la sase zile.

Cu cat tratam stomatologic este mai simplu cu atat mai bine.Daca stomatologul poate indeparta plombele de metal ,dar acest lucru ar lasa un gol atat de mare incat ar trebui o COROANA spuneti NUU.Coroanele sau dintii imbracati trebuie inlocuiti cu proteze partiale.De preferat scoaterea materialelor plastice din gura prin abraziune cu aer.

• Plombele de metal, Inlay-uri, si onlay-uri- Inlocuiti-le cu oxid de zinc si eugenol
• Coroane(toate tipurilee)- extractia completa a dintelui
• PUnti -Inlocuiti cu proteze partiale de metacrilat
• Proteze partiale din metal- Inlocuiti cu proteze partiale de metacrilat
• Proteze integrale- Inlocuiti cu proteze partiale de metacrilat
• Proteze integrale cu dinti de portelan- Inlocuiti cu proteze partiale de metacrilat;acestia trebuie livrati la punga,nu fixate in ceara.Ceara adera si contamineaza intreaga proteza,daca nu spalati si uscati cu mare atentie fiecare dinte.
• Dinti foarte bolvavi- extactie
• canale de radcina(locul care ramane gol dupa extragerea nervului la maselele cariate)-extractie
• aparate dentare si implanturi-de evitat
• cavitati – trebuie curatate chirurgical si dezinfectate cu solutie facuta din 6 picaturi de iod alb
• coroane temporare-extractie
• plombe temporare- aceiasi procedura ca pentru plombe de metal

indicatiile pot fi rezumate dupa cum urmeaza:
• inlaturati tot metalul si materialele plastice din gura(inlaturarea tuturor canalelor de radacina, a plombelor, si a coroanelor, Indepartati toate puntile sau protezele partiale Inlocuiti-le cu metacrilat.S-ar putea totusi sa doriti sa recuperate aurul, asa incat cereti-I dentistului sa va inapoieze tot ce extrage.Uitati-va dedesubt.Veti fi socati sa vedeti coroziunea.Mirosul infectiei de sub anumiti dinti poate fi coplesitor la extractie.Gazele produse de CLOSTRIDIUM sunt deosebit de daunatoare.Mirosul neplacut al respiratiei dimineata, se datoreaza unor astfel de infectii ascunse, nu igienei necorespunzatoare a danturei!
• inlaturati toti dintii morti sau infectati si curatati cavitatile

Metalul nu are ce cauta in organismul dumneavoastra.Este toxic atat pentru metabolism , cat si pentru imunitatea dumneavoastra.Faceti acest lucru imediat ce gasiti un medic stomatolog priceput. Gasiti un medic cu experienta si cunostinte legate de acest subiect. Este vorba mai mult decat inlocuirea “vinovatilor”, precum plombele din amalgam de mercur.Este vorba de tratamente dentare fara toxine!Nu trebuie sa vi se puna in gura decat materiale plastice netoxice.Pana in prezent,doar metacrilatul de metal s-a dovedit a fi sanatos,precum si cimenturile, oxid de zinc si fosfatul de zinc.Pe lista sigura ar mai putea fi silicatii si carboxilatii.
Plombele cu oxid de zinc si eugenol,adica cimentul ZOE sunt bune,chiar daca asta inseamna se ne intoarcem in timp.Daca amesteci oxidul de zinc cu eugenolul in proportia corecta acesta nu se va sfarama asa de repede.Plombele sunt de un alb stralucitor,dar poate se va descoperi in curand vreun colorant netoxic.Partea buna este ca aceste plombe ZOE se curate cu usurinta prin abraziune cu aer; nu este nevoie de anestezie,iar locul nu trebuie largit cu freza la inlocuirea plombei ZOE sau la folosirea ununi material plastic sanatos-atunci cand se va gasi pe piata.Initial au fost folosite ca plombe temporare , dar sunt foarte rezistente daca amestecul ZOE contine suficienta pudra.
Pentru a fi sanatos materialul plastic nu trebuie sa contina acid malonic, acid maleic ,uretan sau bisfenol –A., si nici azo-coloranti carcinogeni sau metale grele. Nu numai materialul de restaurare nu trebuie sa contina aceste toxine, ci si liner-ii, adezivii, agentii de legatura si primerii,etc.
Materialul de plastic pentru proteze dentare partiale si toale :METACRILAT DE METIL pudra(transparent, cel roz nu este bun.) si un flacon cu “monomer”lichid. Monomer=lant de doua molecule de metacrilat,care formeaza solutia.

Multe personae sunt de parere ca portelanul este bun substituent pentru materialul plastic.Portelanul este oxid de aluminiu in combinatie cu alte metale, adauga-te pentru a obtine diverse culori(nuante).Portelanul elibereaza metale!
Noii ionomeri de sticla sunt inca si mai contaminate decat materialele plastice.Totusi conceptual initial este bun; sticla simpla nu este toxica.Aminiti-va, totusi ca toxicitatea nu reprezinta singura problema ridicata de lucrarile denature.Chiar daca s-ar inventa un material pentru plombe perfect, non-toxic, tot am mai avea nevoie de o tehnica perfecta, non-toxica, de fixare, care sa rezolve problema infectiei.
Termenul medical folosit pentru a descrie patrunderea bacteriilor in spatiile microscopice de sub plombe, din cauza slabei aderente, este “microdispersie”. Aceste fisuri n-ar trebi sa existe acolo.
In Germania, stomatologii socotesc ca au rezolvat problema microdispersiei prin aderenta la smalt.Noile tehnici sunt destinate realizarii aderentei atat la dentina cat si la smalt.

Exista un aforism: daca pacientii cer plombe din materiale plastic care san u elibereze toxine si care sa adere la dinte fara microdispersie, industria le va realize. Secretul este ca opinia publica sa aiba cunostinta despre aceste probleme. Pacientii si-ar putea organiza propriile grupuri si ar putea face schimb de informatii. Oamenii au nevoie sa fie protejati de altii asemenea lor, nu de personalul executive al corporatiilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: